فهرست
Toggleتعویض مفصل لگن
شایع ترین دلایل آسیب مفصل لگن
شایع ترین دلایل آسیب مفصل لگن عبارت اند از:آرتروز: آرتروز مفاصل شایع ترین دلیل درد مزمن لگن است که معمولا در افراد بالای 50 سال یا افرادی با سابقه خانوادگی آرتروز اتفاق می افتد. در این حالت غضروف استخوان لگن از بین رفته و درد و سفتی در مفصل هیپ، حین ساییده شدن استخوان های لگن ایجاد می شود.
بیماری های مادرزادی لگن: بعضی از کودکان و نوزادان به طور مادرزادی مشکلات لگن دارند. گر چه اغلب طی دوران کودکی این حالت درمان می شود اما گاهی لگن به طور طبیعی و نرمال رشد نمی کند و مفصل لگن را تحت تاثیر قرار می دهد که این امر باعث بروز آرتروز در دوران بعدی زندگی می شود.
آرتریت پس از سانحه: به دنبال آسیب های ورزشی جدی، تصادف و شکستگی ها، ممکن است مفصل لگن آسیب ببیند که طی زمان موجب درد و ساییدگی لگن می شود.
جراحی تعویض مفصل لگن
بیهوشی
نحوه انجام جراحی
مفصل لگن از دو قسمت تشکیل شده است: سوکت در استخوان لگن (هیپ)؛ و توپ در قسمت فوقانی استخوان ران (فمور).
از انواع مختلفی مواد و با طراحی های متفاوت به عنوان مفصل مصنوعی لگن استفاده می شود. در همه انواع مفصل مصنوعی لگن، جزء توپ از فلزی بسیار محکم با جلای بالا یا مواد سرامیکی و جزء سوکت از پلاستیک، سرامیک یا فلز ساخته شده اند.
جراحی تعویض مفصل لگن معمولا 1 تا 2 ساعت طول می کشد.
- طی جراحی ابتدا شکافی در پوست برای دسترسی به مفصل لگن ایجاد می شود.
- استخوان ران از سوکت لگن (هیپ) جدا می شود و سر استخوان ران (فمور) بریده می شود.
- سوکت هیپ تمیز می شود و غضروف و استخوان آسیب دیده برداشته و تغییر شکل داده می شود، به طوری که با ایمپلنت جدید منطبق باشد.
- سوکت جدید هیپ در محل قرار داده می شود. در محل اتصال از نوع مخصوصی سیمان استفاده می شود. کیفیت استخوان فرد تعیین می کند که آیا نیاز به استفاده از سیمان خاص هست یا خیر.
- توپ موقتی در بالای ساقه ران قرار داده می شود و میزان حرکت و استقامت مفصل لگن ارزیابی می شود.
- توپ دائمی برای مفصل جدید گذاشته می شود و توپ سر استخوان ران در سوکت جدید لگن جا زده می شود.