علائم پارگی تاندون دست


مهمترین علائم پارگی تاندون دست ناتوانی در حرکت دادن انگشتهاست. تاندون از بافتهای فیبرمانندی تشکیل شده که عضله را به استخوان متصل میکند. این بافت توانایی کششی را به عضله میدهد. مانند رباطها، جنس آنها از کلاژن میباشد؛ اما رباطها بر خلاف تاندونها، استخوان را به استخوان دیگر متصل میکند.
انواع پارگی تاندون
پارگی تاندون انواع مختلفی دارد. با توجه به اینکه در چه بخشی اتفاق میافتد، آن را تقسیمبندی میکنند. مثلا پارگی تاندون دست شامل: پارگی تاندون شانه، آرنج، دست و بازو میباشد. پارگی تاندون پا شامل: ران، ساق، مچ و زانو نیز است. علائم پارگی تاندون دست با علائم آن در تاندون پا متفاوت میباشد که باید به آن توجه کرد.
بیشتر بدانید: علت درد مچ دست و پا
علائم پارگی تاندون دست چیست؟
علائم پارگی تاندون دست عبارتند از:
• درد شدید هنگام خم کردن انگشت
• زخم در سطح دست
• متورم شدن انگشتان دست
• درد در هنگام لمس کردن
• ناتوانی در حرکت دادن مفصل
تشخیص آسیب و پارگی تاندون دست
معمولا آسیب دیدگی تاندون انگشتان دست، قابل تشخیص نیست. در صورت وارد شدن ضربه شدید به انگشتان، باید به درد آن توجه و سریعا به پزشک ارتوپد مراجعه کنید. دکتر فرزاد پناهی پزشک ارتوپد در اصفهان از متخصصین فعال در این حوزه است که با روشهای نوین پزشکی به درمان پارگی تاندون دست میپردازد.
در بسیاری از مواقع، فرد بیمار فکر میکند که درد مختص همان لحظه است. درد مداوم و همچنین ورم انگشتان، جز علائم پارگی تاندون دست میباشد. تاخیر چند روزه در درمان تاندون دست، میتواند نتایج جبران ناپذیری را به بار آورد.
درمان پارگی تاندون دست
روشهای درمانی پارگی تاندون دست عبارتند از:
استراحت کردن: درصورتی که آسیب وارده شدید نباشد، پزشک استراحت کردن را تجویز میکند. ممکن است برای بیحرکت نگهداشتن دست از بریس یا آتل استفاده شود.
دارو درمانی: برای تسکین درد و علائم بیمار، از داروهای ضدالتهاب و غیراستروئیدی استفاده میشود. استراحت کردن و مصرف این داروها، در کاهش و درمان درد بسیار تاثیرگذار است. ممکن است جهت از بین بردن التهاب دست، کورتون تجویز گردد.
عمل جراحی: درمان پارگی تاندون انگشتان، در بسیاری از مواقع عمل جراحی است. جراحی زودتر، نتایج بهتری را به دنبال دارد. در زمان جراحی، پزشک ابتدا دو سر تاندون را کنار هم قرار داده و سپس بخیه میزند. بعد از عمل، دست را در آتل کچی قرار میدهند. رعایت کردن توصیههای پزشک بعد از جراحی تاندون، لازم بوده و روند بهبودی را سریعتر میکند.
فیزیوتراپی: یکی از روشهای درمانی مکمل این عارضه فیزیوتراپی ارتوپدی است. معمولا قبل و یا بعد از عمل جراحی، برای فرد بیمار تجویز میگردد.
فیزیوتراپی بعد از جراحی تاندون دست
فیزیوتراپی روشی است که به روند بهبودی و از بین بردن علائم پارگی تاندون دست، سرعت میبخشد. برای بهبودی تاندون نیز همانند آسیبهای شکستگی، از روشهای خاص حرکتی استفاده میشود. مثلا اگر آسیب دیدگی با تورم همراه باشد، دست را بالاتر سطح بدن قرار میدهند. سپس با استفاده از حرکتهای دامنهای و کوتاه، تورم را از بین میبرند.
مرحله بعد، جهت جلوگیری از چسبندگی عضلات، حرکات کششی انجام میشود. در آخرین مرحله، از تمرینات فیزیوتراپی تقویتی، جهت تقویت عضلات بدن و همچنین تکمیل دامنه حرکتی دست استفاده میشود. مدت زمان انجام فیزیوتراپی، به شدت عارضه و شرایط جسمانی فرد بستگی دارد.
اگر آسیب دیدگی در ناحیهی عصب باشد، طول درمان بیشتری لازم است. ماساژ درمانی در کنار فیزیوتراپی، باعث سرعت بخشیدن به روند درمان و بهبودی میشود.