درمان پارگی منیسک
درمان پارگی منیسک چیست ؟ روش های تشخیص پارگی منیسک چیست ؟ در این مقاله می خواهیم به صورت کامل درمورد پارگی منیسک صحبت کنیم.منیسک های زانو بالشتک های فیبری – غضروفی هستند که بین برجستگی های انتهای استخوان فمور و استخوان تیبیا قرار گرفته اند.عمل منیسک ها توزیع متوازن وزن روی سطح مفصلی ابتدای استخوان ساق و همچنین جذب شوک های ضربه ای به زانو می باشد.آسیب به این بالشتک ها باعث بهم خوردن عملکرد زانو شده، فشار زیادی بر سطوح غضروفی وارد شده و نهایتاً موجب پیری زودرس زانو
(آرتروز زانو ) می شود.
تشخیص پارگی منیسک
معمولاً در مراحل اولیه به علت درد و تورم زانو معاینه دقیق منیسک ها میسر نمی باشد و معاینه دقیق منیسک ها توسط پزشک ورزشی بهتر است .بعد از۲-۳ هفته از شروع علایم و فروکش کردن تابلوی پر سرو و صدای اولیه انجام شود.در رادیوگرافی های ساده معمولاً یافته ای وجود ندارد ولی در MRI بسیاری از پارگی های منیسک و محل دقیق آن ها قابل تشخیص است.باید توجه داشت معیار اصلی برای قضاوت در مورد پارگی منیسک علایم بیمار و معاینه فیزیکی وی است و نه MRI ، چرا که بسیاری از موارد گزارشات پارگی منیسک در MRI می تواند منطبق بر بالین ورزشکار نبوده و موجب نگرانی بیمار و سردرگمی جراحان کم تجربه گردد.
درمان های نوین پارگی منیسک
- ترمیم منیسک :همانطور که صحبت شد امروزه تمایل گروه های جراحی ورزشی به سوی ترمیم منیسک می باشد این روش در دنیا و در ایران کاملاً جدید بوده ، از نظر تکنیکی دشوار و نیاز به تجهیزات ویژه دارد.
- جایگزینی منیسک : در این روش قسمتی یا تمان منیسک تخریب شده ورزشکار حذف و توسط منیسک مصنوعی یا اهدایی از فرد دیگری جایگزین می گردد، روشی بسیار جدید است و نتایج دراز مدت آن نامشخص می باشد.
پیشگیری از آسیب های منیسک
آمادگی جسمانی تاثیر به سزایی در پیشگیری از پارگی های منیسک دارد.لذا قبل از مسابقه یا مبارزه حتماً خود را گرم نمایید .از تمرینات کششی فراموش نکنید.در طی مسابقه از انجام حرکات نمایشی و آکروباتیک پرهیز نمایید.به یاد داشته باشید از تکنیک های صحیح استفاده کنید.
آیا ممکن است پارگی منیسک به صورت خود به خود بهبود یابد؟
درپاسخ باید گفت بله ، اگر پارگی ناکامل ، نسبتاً با ثبات و در ناحیه با پتانسیل ترمیم مناسب باشد و از سوی دیگر تشخیص به موقع و صحیح داده شود و دستورات پزشکی و فیزیوتراپی به دقت داده شود.این احتمال وجود دارد.