جراحی استئوتومی زانو

جراحی استئوتومی زانو چیست؟

“استئوتومی” به معنای برش زدن استخوان است و استئوتومی زانو شامل برش زدن و تغییر شکل دادنِ قسمتی از استخوان ساق (تیبیا) یا استخوان ران (فمور) می‌باشد که به منظور کاهش فشار وارده به زانو انجام می‌گیرد. استئوتومی زانو زمانی که بیمار در مراحل ابتدایی آرتروز استخوانی است و تنها یک سمت از زانو آسیب دیده، انجام می‌شود. در این روش با ایجاد برش مناسب در استخوان، فشار از روی قسمت آسیب دیده‌ی زانو برداشته می‌شود که این خود سبب کاهش درد شده و به بهبود عملکرد زانوی آسیب دیده کمک میکند.

سیر تا پیاز جراحی استئوتومی زانو

جراحی استئوتومی زانو یک روش درمانی برای رفع مشکلات زانو است. در این روش درمان، قسمت فوقانی ساق پا یا همان درشت نی و قسمت تحتانی استخوان ران (فمور) بریده می‌شود تا با اعمال روش‌های درمانی مختلف فشار از روی زانو برداشته شود. در این مقاله می‌خواهیم در ارتباط با عمل جراحی استئوتومی زانو به طول کامل با شما عزیزان صحبت کنیم تا شما اطلاعات کامل و جامعه‌ای در ارتباط با این جراحی کسب کنید پس تا انتها مقاله با ما همراه باشید.

عمل جراحی استئوتومی زانو چیست؟

عمل استئوتومی زانو زمانی انجام می‌شود که استخوان‌های زانو و پا در هنگام حرکت، در یک راستا قرار نداشته باشند. این امر به مرور زمان باعث وارد شدن فشار به زانو شده و سبب ساییده شدن غضروف آرتیکولاری می‌شود که از استخوان‌ها محافظت می‌کند. اگر این سایش به طور مکرر ادامه داشته باشد، باعث بروز سفتی و درد در زانوها خواهد شد.

همان طور که گفته شد، در عمل جراحی استئوتومی قسمتی از استخوان درشت نی (ساق پا) یا قسمت تحتانی استخوان ران (فمور) با جراحی برداشته شده و به صورت مجدد ترازبندی می‌شود. این ترازبندی استخوان‌ها فشار را از روی زانو برداشته و از بروز آرتروز زانو و خشکی آن جلوگیری می‌کند.

جراحی استئوتومی زانو
جراحی استئوتومی زانو

از عمل استئوتومی زانو برای درمان چه مشکلاتی استفاده می‌شود؟

از جراحی استئوتومی زانو برای درمان بیماری‌های مرتبط به زانو استفاده می‌شود. در واقع برخی از مشکلات زانو را طبق تشخیص پزشک می‌توان با این روش درمان کرد. در ادامه تعدادی از رایج‌ترین بیماری‌هایی که می‌توان به وسیله این جراحی درمان کرد را برای شما بیان کرده‌ایم:

اصلاح ناهنجاری‌های استخوانی با عمل استئوتومی زانو

در بسیاری از مشکلات ناهنجاری‌های استخوانی می‌توان از این جراحی برای درمان و رفع اشکال آن استفاده کرد. این ناهنجاری‌ها می‌تواند شامل اختلالات رشد، نقص عمودی زانو یا کجی استخوان باشد. البته درمان ناهنجاری استخوانی با عمل استئوتومی باید طبق تشخیص پزشک باشد و حتما از قبل باید آزمایش‌های لازم را انجام دهید.

ترمیم شکستگی استخوان با عمل جراحی استئوتومی زانو

از این جراحی می‌توان برای ترمیم برخی از شکستگی‌های استخوان زانو استفاده کرد. همچنین از این جراحی برای ترمیم بافت‌های نرم استخوان نیز استفاده می‌شود.

بهبود عملکرد زانو

در کل بهبود عملکرد زانو با رفع مشکلات آن ایجاد می‌شود و جراحی استئوتومی زانو چون می‌تواند ناهنجاری‌ها و ترک خوردگی‌های مختلف زانو را رفع کند می‌تواند سبب بهبود عملکرد این اندام شود.

این نکته را در نظر داشته باشید که برای انجام عمل جراحی استئوتومی، حتما با پزشک خود مشورت کنید تا در نهایت او، بر اساس شرایط و ویژگی‌های جسمانی شما بهترین روش درمان برای مشکلات زانو را به شما ارائه دهد.

چرا استوتومی کنیم؟

استوتومی زانو یک روش جراحی است که در برخی موارد برای درمان شرایط مختلفی از جمله دردهای زانو استفاده می‌شود. استوتومی زانو به معنای بریدن یا از بین بردن قسمتی از بافت زانو است. در زمان انجام این جراحی، قسمتی از استخوان یا بافت زانو که ممکن است درد و مشکل ایجاد کند، بریده یا از بین می‌رود.

مواردی که استوتومی زانو ممکن است مورد استفاده قرار بگیرد عبارتند از:
1. آرتروز زانو: در این بیماری، بافت‌های مفصلی زانو تخریب می‌شوند و باعث درد و محدودیت حرکت می‌شود. استوتومی زانو ممکن است در موارد پیشرفته آرتروز زانو مورد استفاده قرار گیرد تا درد را کاهش دهد و قابلیت حرکت را افزایش دهد.
2. نقص و تغییرات ساختاری زانو: ممکن است شکل و ساختار طبیعی زانو به دلیل تروما، عوامل مادرزادی یا مشکلات دیگر تغییر کند. در برخی موارد، استوتومی زانو می‌تواند بهبودی در عملکرد زانو و کاهش درد و مشکلات مرتبط با آن ایجاد کند.
3. نقص‌های زانویی: برخی از نقص‌های زانو ممکن است باعث درد و محدودیت حرکت شوند. استوتومی زانو می‌تواند در برخی از موارد این نقص‌ها را اصلاح کند و بهبودی در وضعیت زانو ایجاد کند.

مهم است بدانید که استوتومی زانو یک روش جراحی پیچیده است و تصمیم نهایی در مورد انجام آن باید توسط پزشک متخصص ارتوپدی بر اساس تشخیص و شرایط شما گرفته شود. قبل از تصمیم‌گیری در مورد استوتومی زانو، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید و اطلاعات کاملی در مورد شرایط خود و گزینه‌های درمانی موجود بدست آورید.

جدیدترین روش عمل جراحی زانوی پرانتزی توسط متخصص زانو اصفهان

درد و التهاب مفصل پا یکی از شایع ترین دلایلی است که بسیاری از افراد به مطب های ارتوپدی مراجعه می کنند. پای پرانتزی یا به اصطلاح Genu Varum یکی از رایج ترین دلایل این دردها به شمار می رود که معمولا بر اثر فرورفتگی استخوان ناوی پا به وجود می آید. پای پرانتزی می تواند علاوه بر ایجاد درد، باعث مشکلاتی همچون خستگی زودرس پا، تورم مچ پا، درد عضلانی و… شود که کیفیت زندگی را به شدت تحت تأثیر قرار می دهد. اما خوشبختانه با تشخیص به موقع و درمان های مناسب، می توان از بروز مشکلات حادتر جلوگیری کرد. اگر شما هم به این عارضه مبتلا هستید با ما در این مقاله همراه باشید تا به بررسی جراحی پای پرانتزی بپردازیم.

پای پرانتزی چیست و چرا ایجاد می شود؟

پای پرانتزی حالتی است که طی آن قوس طبیعی کف پا از بین رفته و پا صاف و تخت می شود. در این حالت، پاها به سمت بیرون خم شده و حتی وقتی قوزک پاها کنار هم قرار می گیرد، زانوها فاصله دارند. پای پرانتزی معمولاً ناشی از ضعف عضلات یا رباط هایی است که قوس طبیعی کف پا را نگه می دارند.  روش های درمان پای پرانتزی عبارتند از استفاده از وسایل کمکی مثل بریس، کفی، یا جراحی جهت اصلاح ساختار استخوانی پا و بازگرداندن قوس طبیعی آن.

علل مختلفی می تواند منجر به ایجاد پای پرانتزی شود که عموما شامل موارد زیر می شود:

  • رشد طبیعی کودکان: در مراحل اولیه رشد، اختلاف سرعت رشد استخوان ها ممکن است موقتاً باعث پرانتزی شدن پا شود. این وضعیت معمولاً تا پایان دوران نوجوانی برطرف می شود.
  • ضعف عضلانی: عدم تعادل عضلانی بین عضلات جلوی پا و عقب پا می تواند منجر به تخت شدن کف پا شود.
  • مشکلات استخوانی: بیماری هایی مانند استئوآرتریت، روماتوئید آرتریت و شکستگی های قدیمی می توانند با ایجاد تغییرشکل در استخوان ها، پای پرانتزی ایجاد کنند.
  • مشکلات عصبی و عضلانی: بیماری های عصبی-عضلانی مثل فلج مغزی، با اختلال در عملکرد صحیح عضلات، زمینه ساز پای پرانتزی می شوند.
  • عوامل مادرزادی: ناهنجاری های ساختاری مادرزادی در استخوان ها و مفاصل پا نیز گاهی منشاء پای پرانتزی هستند.

جدیدترین روش عمل جراحی پای پرانتزی (استوتومی)

جراحی یکی از روش های درمان پای پرانتزی است که معمولاً زمانی توصیه می شود که روش های غیرجراحی مؤثر نباشد. بیشترین نوع جراحی که انجام می شود، استئوتومی تیبیا است.

این عمل، با برش دادن و شکل دهی مجدد استخوان تیبیا، قوس طبیعی پا بازسازی می شود. این کار با کاهش فشار بر مفصل زانو، از بروز درد و آرتریت در آینده پیشگیری می کند.

پس از عمل جراحی، برای بهبودی کامل باید ، حداقل 3 تا 8 ماه استراحت نسبی داشته باشید. همچنین استفاده از بریس به مدت چند ماه جهت حمایت از پا توصیه می شود.

ویدیو قبل و بعد جراحی زانوی پرانتزی بیمار 30ساله سه ماه بعد از عمل

روش جراحی استئوتومی زانو

همان طور که در ابتدای مقاله نیز گفته شد روش جراحی استئوتومی زانو به این صورت است که بخشی از استخوان‌های مرتبط با زانو در صورت داشتن ناهنجاری و عدم توازن به استخوان‌های مرتبط با اضافه یا بریده می‌شود. این روش از درمان معمولا برای درمان بیماری‌های ناشی از آرتروز زانو استفاده شده و مراحل آن به شرح زیر است:

آماده سازی بیمار برای جراحی

اولین مرحله این جراحی برای آماده‌سازی بیمار است. در واقع قبل از هرگونه اقدام برای جراحی آزمایش‌ها و ارزیابی‌های لازم برای بیماران انجام می‌شود تا مشخص شود که آیا بیمار شرایط انجام جراحی را دارد یا خیر. این آزمایش‌ها می‌تواند شامل آزمایش خون، اشعه ایکس و تصویربرداری‌های لازم باشد که باید توسط بیماران انجام شده و به پزشک ارائه شود.

پروسه جراحی استئوتومی زانو

در حین پروسه جراحی بر اساس نوع بیماری که فرد به آن مبتلا است، جراحی انجام می‌شود. اما به طور کلی پروسه جراحی به این صورت است که بخشی از ناهنجاری‌های استخوان بریده شده و از سایر قسمت‌های زانو جدا شده و به جای آن یک قطعه کمکی در استخوان قرار می‌گیرد تا استخوان‌ها حالت توازن نسبت به یکدیگر داشته باشند. در انتها نیز استخوان با استفاده از پیچ و مهره تثبیت شده و جراحی پایان می‌یابد.

تقویت و بازسازی زانو پس از جراحی استئوتومی

پس این پایان جراحی، نوبت به بازسازی و ترمیم زانو می‌رسد. در واقع پس از پایان جراحی و ترخیص بیمار از بیمارستان، پزشک او را به فیزیوتراپی ارجاع می‌دهد تا با انجام ورزش‌های گوناگون سبب بازسازی و ترمیم عضلات زانو شود. این تمرینات می‌تواند شامل ورزش‌های مختلفی اعم از کششی، تقویتی و یا تعادلی باشد.

دوره نقاهت جراحی استئوتومی زانو

دوره نقاهت جراحی استئوتومی زانو نسبتا راحت بوده و 2 الی 3 روز اول نیاز به مراقب بالا دارد. معمولا بیماران بین 2 الی 3 روز پس از جراحی از بیمارستان مرخص می‌شوند. پس از جراحی، پزشک برای شما مسکن‌های مختلفی را تجویز خواهد کرد تا بتوانید درد زانو خود را کنترل کنید. علاوه بر مسکن، داروهای ضد عفونت و ضد التهاب نیز برای بیماران تجویز می‌شود که باید به طور مرتب مصرف شود.

یکی از مواردی که در دوره دوره نقاهت جراحی استئوتومی زانو بسیار حائز اهمیت است، فیزیوتراپی است. در واقع توصیه می‌کنیم بیماران پس از انجام جراحی، به طور مرتب برنامه فیزیوتراپی خود را دنبال کنند تا سریع‌تر وارد پروسه بهبودی کامل شوند.

ورم پا بعد از جراحی استئوتومی زانو

برخی از بیماران پس از انجام این جراحی، به طور مکرر از ورم پا گلایه می‌کنند. در پاسخ نگرانی این افراد باید بگوییم که ایجاد تورم در پا و ناحیه جراحی، کاملا عادی بوده و با مصرف داروها و انجام ورزش‌های ارائه شده، خیلی زود ورم پا از بین خواهد رفت.

جراحی استئوتومی زانو قیمت

قیمت جراحی استئوتومی در اصفهان

برای قیمت جراحی استئوتومی در اصفهان نمی‌توان یک عدد مشخص بیان کرد زیرا پروسه‌ای که برای درمان افراد مختلف به کار می‌رود کاملا متفاوت بوده و شرایط بیماری هر کس با فرد دیگر یکسان نیست. مثلا ممکن است فردی نیاز به برداشتن قسمت کوچکی از استخوان ساق پا باشد اما بیمار دیگری علاوه بر برداشتن قسمتی از استخوان ساق پا، نیاز به اصلاح استخوان فمور نیز داشته باشد که به طبع هزینه جراحی استئوتومی برای این دور فرد متفاوت است.

پیشنهاد ما شما این است که برای کسب اطلاعات دقیق در ارتباط با قیمت جراحی استئوتومی در اصفهان با کارشناسان ما با شماره 03132240920
تماس بگیرید و از مشاوره رایگان قبل از جراحی بهره‌مند شوید.

بهترین جراح استئوتومی زانو در اصفهان

یکی از مهم‌ترین مواردی که می‌تواند تاثیر بسیار زیادی در نتیجه جراحی شما داشته باشد، قدرت پزشک و تجربه او در کار است. پس شما عزیزان باید حتما قبل از اقدام برای انجام این جراحی، بهترین جراح استئوتومی زانو در اصفهان را بشناسید تا خیالتان از بابت نتیجه جراحی راحت باشد.

دکتر فرزاد پناهی فارغ التحصیل دکترای پزشکی از دانشگاه اصفهان و همچنین فارغ التحصیل رشته ارتوپدی از دانشگاه ایران بوده و همچنین تحصیلات تکمیلی خود را در کشورهای اتریش، اسپانیا و ترکیه گذرانده‌اند. دکتر پناهی با داشتن 3500 جراحی موفق در حوزه زانو و لگن توانسته‌اند به عنوان یکی از بهترین جراح استئوتومی زانو در اصفهان برگزیده شوند.

جراحی استئوتومی زانو، یک روش عالی برای خلاصی از درد زانو

در کل در این مقاله سعی کردیم به طور کامل و جامع با شما عزیزان در ارتباط با جراحی استئوتومی زانو صحبت کنیم. در ابتدا راجب چیستی این جراحی و دلیل انجام آن با شما صحبت کردیم. سپس در ارتباط با شیوه جراحی و دوره نقاهت آن با هم گفت و گو کردیم. اگر همچنان سوال و یا ابهامی در ارتباط با این جراحی دارید پیشنهاد ما به شما این است که با کارشناسان ما تماس بگیرید و از مشاوره رایگان بهره‌مند شوید. از این که تا پایان مقاله با ما همراه بودید از شما سپاسگزاریم.

👨‍⚕️ دکتر فرزاد پناهی
🔰 جراح استخوان
@dr.farzad.panahi
🌐 www.drfarzadpanahi.com
(031) 32240872

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
نوبت دهی