تومورهای استخوانی
علت اصلی ایجاد تومورهای استخوانی شناخته شده نیست اما به طور کلی تومورها زمانی که سلول های قسمتی از بدن با سرعت زیاد و بدون کنترل رشد کنند، ایجاد می شود. عواملی مثل ژنتیک، پرتو درمانی و آسیب به استخوان ها در ایجاد تومورهای استخوانی نقش دارند.
بیشتر تومورهای استخوانی خوش خیم هستند به این معنا که سرطانی نیستند و پخش نمی شوند. اما باز هم باعث تضعیف استخوان، شکستگی و مشکلات دیگر می شوند.
انواع بدخیم تومورهای استخوانی (سرطان استخوان)، بافت نرمال استخوان را از بین می برد و ممکن است به سایر نقاط بدن گسترش پیدا کند.
درمان تومورهای استخوانی
گاهی اقدام خاصی برای درمان تومورهای خوش خیم استخوانی انجام نمی شود، فقط لازم است به طور منظم برای مشاهده هر نوع تغییر، آزمایش انجام شود. در سایر موارد، بهترین گزینه برای درمان تومورهای استخوان (خوش خیم و بدخیم)، جراحی است.
بر اساس محل تشکیل تومور استخوانی و میزان پخش تومور، جراحی های متفاوتی وجود دارد اما به طور کلی جراحی شامل موارد زیر است:
جراحی تحت بی هوشی عمومی انجام می شود و طی آن تومور و مقداری از نواحی اطراف تومور (تا حدی که هیچ سلول سرطانی باقی نماند) برداشته می شود (کورتاژ کردن). ناحیه خالی شده ممکن است با پیوند استخوان (از شخصی دیگر یا استخوان خود فرد) پر شود. در مواردی هم از سیمان مخصوصی برای پر کردن سوراخ استخوان استفاده می شود. گاهی موادی مثل فنول یا نیتروژن مایع نیز در حفره ریخته می شود که خطر برگشت تومور (عود کردن تومور) را کاهش می دهد.
در مواردی که رشد تومور پیشرفت بیشتری داشته و بافت استخوان بسیار ضعیف شده باشد، بعد از برداشتن کامل استخوان و نواحی آسیب دیده اطراف، از پروتزهای فلزی برای تقویت استخوان استفاده می شود.
این نوع جراحی ها برای تومورهای مربوط به استخوان لگن، زانو و ران مناسب هستند.