درمان زانو درد عصبی بدون جراحی

زانو درد عصبی از تشخیص تا درمان

اگر بدون آنکه آسیب فیزیکی به زانوی شما رسیده باشد، احساس درد در زانو دارید، شما دچار زانو درد عصبی شده‌اید که نادیده‌گرفتن آن کار اشتباه و جبران‌ناپذیری است؛ زیرا زانو درد در ساده‌ترین فعالیت‌های روزانه هم اختلال ایجاد خواهد کرد. درد زانو انواع مختلفی دارد که یکی از آن‌ها مربوط به اعصاب زانو است و به آن زانو درد عصبی یا همان Neural knee گفته می‌شود. این عصب در واقع ادامه عصب سیاتیک است که در زیر مفصل زانو، بین پوست‌واستخوان قرار دارد و تنها عصبی است که در زانو قرار دارد و به نام عصب پرونئال شناخته می‌شود. در این مقاله به بررسی عوامل و راه‌های درمان زانو درد عصبی پرداخته می‌شود.

زانو درد عصبی چیست؟

چرا به‌ زانو درد عصبی مبتلا می‌شویم؟

همان‌طور که گفته شد عصب پرونئال که همان ادامه عصب سیاتیک است، مابین پوست‌واستخوان قرار دارد و به همین دلیل ممکن است به شکل‌های مختلف، تحت‌فشار قرار گیرد و باعث زانو درد عصبی شود؛ در سایت یک کلینیک درمانی در شهر برومفیلد آمریکا اینطور آمده است:

Nerve pain in the knee can be very irritating and life-altering during normal activities as well as leisurely pursuits. Nerve pain in the knee can radiate from the lumbar spine, the pelvis, or the small nerves in the knee. It also can begin after surgery from surgical nerve irritation from the incision or can be the type of pain related to knee arthritis.

درد عصبی در زانو می‌تواند بسیار آزاردهنده و در طول فعالیت‌های معمولی و همچنین فعالیت‌های تفریحی بسیار آزاردهنده باشد. درد عصبی در زانو می تواند از ستون فقرات کمری، لگن یا اعصاب کوچک زانو منتشر شود. همچنین می‌تواند پس از جراحی از تحریک عصب جراحی ناشی از برش شروع شود یا می تواند نوعی درد مربوط به آرتریت زانو باشد.

به‌طورکلی می‌توان گفت هر نوع فشار شدید می‌تواند به اعصاب زانو آسیب وارد کند. عامل اصلی زانو درد عصبی، فشار‌های روحی و عاطفی است اما جراحی و عادات نشستن و قرار‌دادن زانو در یک حالت خاص در طولانی‌مدت سبب بروز فشار به عصب زانو و ایجاد درد می‌شود که در ادامه به بررسی دقیق این عوامل می‌پردازیم:

بی‌تحرکی زیاد پا:
یکی از دلایل بروز درد عصبی زانو بی‌تحرکی طولانی پا است که به‌عنوان‌مثال اگر زیاد به حالت خوابیده قرار بگیرید، پاها طبیعتاً به سمت بیرون حالت می‌گیرند و به اعصاب زانو فشار شدیدی وارد شده و شما دچار زانو درد عصبی خواهید شد.
 چمباتمه‌زدن طولانی‌مدت:
خیلی از روش‌های نشستن به طور کل غلط است که یکی از این روش‌ها، نشستن به حالت چمباتمه است که البته این یک واژهٔ ترکی است و در زبان فارسی به آن چنبک یا چمبک می‌گویند. چمباتمه‌زدن نوعی نشستن است که کف پاها روی زمین قرار گرفته و پاها بغل گرفته می‌شود. حال اگر به‌صورت طولانی این حرکت را انجام دهید ممکن بسیار به عصب زانوی خود فشار وارد کنید و این مسئله باعث درد عصبی زانو شود.
 آسیب به رباط زانو:
در مواقعی که به دلایل مختلف رباط زانو دچار آسیب می‌شود و به دنبال آن خونریزی را به همراه دارد، این خونریزی باعث باریک شدن عصب زانو شده و همین امر منجر به‌زانو درد عصبی یا همان Neural knee خواهد شد که برای رفع و پیگیری درمان این آسیب باید هر چه سریع‌تر به متخصص ارتوپد مراجعه کنید.
 قراردادن طولانی پاها بر روی یکدیگر:
شاید خیلی از افراد این روش نشستن را انتخاب کنند و می‌توان گفت، استفاده کوتاه‌مدت از این روش مشکلی ندارد، ولی اگر به‌صورت طولانی پاهای خود را بررسی یکدیگر بیندازید و به‌صورت مداوم از این روش نشستن استفاده کنید، به طور حتم عصب پرونئال زانو تحت‌فشار قرار گرفته و دچار زانو درد عصبی خواهید شد.
 کیست زانو:
اگر در مفصل زانو و اطراف عصب پرونئال زانو، کیست یا توده‌ای ایجاد شود، در موارد بسیاری باعث فشار به عصب زانو شده و در پی آن منجر به بروز درد عصبی زانو می‌شود. دلایل بسیار دیگری از جمله تحت‌فشار قرارگرفتن شدید زانو در حالت‌های مختلف ابتلا به آرتروز، بیماری‌های قلبی و کلیوی، مشکلات تیروئیدی، شکستن استخوان نازک‌نی و درشت‌نی، باعث بروز زانو درد عصبی خواهند شد و همچنین استرس، اضطراب و تروماها هم می‌توانند در درازمدت باعث بروز درد عصبی زانو شوند.

زانو درد عصبی چه علائمی دارد؟

  • زانو درد عصبی می‌تواند دارای علائم متفاوتی باشد که در این بخش به تعدادی از این علائم اشاره خواهیم کرد.
    · درد و بی‌حسی
     · سوزش و گزگز
     · محدودیت دامنه حرکتی زانو یا ناتوانی در حرکت انگشتان پا
     · تورم بافت یا مفصل زانو و حتی اطراف زانو
     · سستی و احساس ضعف در عضلات اندام تحتانی
     · ایجاد صدا در زانو
     · تورم بافت و مفصل زانو
     · دردی که با فعالیت‌های مختلف از جمله، پیاده‌روی، پائین آمدن از پله و یا دویدن افزایش پیدا می‌کند.

پیشنهاد دکتر فرزاد پناهی: درمان درد زانو با بهترین روش

 زانو درد عصبی چطور درمان می‌شود؟

 

درمان زانو درد عصبی

در ابتدا باید با مراجعه به متخصص ارتوپد و جراح زانو درصدد تشخیص درد عصبی زانو برآمد؛ در ادامه، پزشک ارتوپد با انجام روش‌های فیزیکی و بررسی سوابق پزشکی بیمار، نوع درد زانو را تشخیص می‌دهد و بعد از آن درمان مناسب مشکل شما را تجویز خواهد کرد. درمان زانو درد عصبی با روش‌های مختلفی انجام می‌گیرد، ولی به طور کل حدود یک الی چهار ماه زمان می‌برد تا روند درمان کامل شود. برای درمان زانو درد عصبی می‌توان از روش‌های ساده درمان خانگی مانند استراحت، داروهای مسکن ساده، تغییر در حالت بدن، ماساژ، استفاده از زانوبند، گرم و سردکردن پاها و موارد دیگر استفاده کنید.

  فیزیوتراپی

 اگر دامنه حرکتی فرد دچار آسیب شده باشد و عصب زانو بیش از اندازه تحت‌فشار قرار گرفته باشد، تجویز فیزیوتراپی می‌تواند بهترین روش درمان زانو درد عصبی باشد. با استفاده از این روش به‌مرور فشار از روی عصب پرونئال برداشته می‌شود و دردهم درمان می‌شود. فیزیوتراپی حتماً باید توسط متخصص این حوزه انجام گیرد.

استفاده از نسخه داروئی

 باتوجه‌به تشخیص پزشک گاهی نیاز است که فرد از داروهای مختلف برای درمان التهابات یا درد مفصل زانو برای درمان درد عصبی زانو استفاده کند که حتماً باید این داروها از طرف متخصص تجویز شود و مصرف خودسرانه آن می‌تواند مشکلات بسیاری را ایجاد کند.

 عمل جراحی

اگر زانو درد عصبی ناشی از انواع شکستگی‌ها و آسیب به عصب زانو و یا وجود کیست و توده در مفصل زانو باشد، در بیشتر مواقع به‌اجبار پزشک از روش جراحی برای درمان کمک می‌گیرد و همچنین زمانی که درد عصبی زانو به درمان با روش‌های دیگر پاسخ ندهد، ممکن است پزشک از روش جراحی استفاده کند.

 پیشنهاد دکتر فرزاد پناهی: زانو درد هنگام نشستن و برخاستن

درمان خانگی زانو درد عصبی

اگر در همان شروع احساس درد در زانوها به‌سراغ چند روش ساده درمان خانگی زانو درد عصبی زانو بروید به‌احتمال زیاد می‌توانید به‌سرعت و با چند اقدام اولیه از شر این درد رها شوید!

  استراحت

 در اوایل بروز درد عصبی زانو با استراحت و کاهش فعالیت، می‌توان درد را از روی عصب مفصل زانو برداشت. به طور کل برای درمان زانو درد عصبی باید تا حد ممکن به این قسمت فشاری وارد نشود.

 داروهای مسکن و ضدالتهاب

 استفاده از داروهای ساده مسکن و ضدالتهاب می‌تواند مقدار زیادی از درد عصبی زانو را کاهش داده و حتی بعضی از التهابات سطحی را درمان کند.

  کمپرس گرم و سرد

 شما می‌توانید از دردسترس‌ترین روش درمانی زانو درد عصبی استفاده کنید. با سردوگرم کردن زانو می‌توان به کاهش و درمان درد عصبی زانو بسیار کمک کرد. البته بهتر است از کمپرس سرد با رعایت شرایط زمانی، به‌عنوان‌مثال، سه بار در روز، به مدت ۱۵ دقیقه استفاده کرد، ولی برای استفاده از کمپرس گرم محدودیت زمانی نخواهیم داشت.

 ایجاد تغییر در حالت بدن

در اکثر اوقات زانو درد عصبی، ناشی از قرارگیری بدن در حالت نامناسب است؛ به‌عنوان‌مثال زمانی که به‌صورت غلط و طولانی حالت ایستاده یا نشسته دارید که این حالت‌ها به‌مرورزمان می‌توانند به ستون فقرات و اعصاب بدن و مفاصل فشار زیادی وارد کنند. حال شما می‌توانید با تغییر حالت بدنی خود و استفاده از وسایل کمکی مانند، بالشتک طبی، صندلی مناسب و موارد دیگر درد عصبی زانو را به طور قابل‌توجهی کاهش دهید.

  تغییر سبک زندگی

 با اصلاح سبک زندگی به روش‌های مختلف از جمله انجام حرکات ورزشی به‌طور منظم و اضافه‌کردن آن به برنامه روزانه خود و همچنین استفاده از رژیم غذایی مناسب می‌توان به میزان زیادی از میزان زانو درد عصبی کم کرد و حتی آن را درمان کرد.

دکترجراح زانو

نتیجه‌گیری
با تمام مواردی که دررابطه‌با زانو درد عصبی گفته شد، این نکته قابل‌ذکر است که اگر با ظهور اولین علائم و احساس درد، به یک متخصص ارتوپد و جراح زانو مراجعه کنید خیلی سریع‌تر می‌توانید درد خود را کاهش داده و درمان شوید. اگر تجربه‌ای در درمان زانو درد عصبی دارید که برایتان مؤثر بوده است، شما هم می‌توانید با مطرح‌کردن راه درمانی خود در قسمت نظرات به کسانی که از زانو درد عصبی رنج می‌برند کمک کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
نوبت دهی