حالت قرار گیری اشتباه مفاصل و استخوانها در بعض مواقع باعث بروز عارضه و مشکلات مختلفی در ساختمان اسکلتی انسان میشود به طوری که در بعضی مواقع این عارضه بسیار گسترده بوده و باعث ایجاد اختلال در ظاهر و انجام کارهای روزمره میشود.
یکی از این عارضهها و اختلالات شایع مفاصل و استخوان، پای پرانتزی است و در کودکان بسیار رواج دارد. در این مقاله میخواهیم در ارتباط با این موضوع به طور کامل با شما صحبت کنیم و روشهای درمان پای پرانتزی در کودکان را به طور مفصل برای شما توضیح دهیم پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
پای پرانتزی در کودکان چیست؟
پای پرانتزی یکی از شایع ترین مشکلات استخوان در کودکان بوده که دلایل زیادی برای بروز آن وجود دارد. این بیماری میتواند از روزهای آغازین تولد کودک در قسمت زانوی او قابل مشاهده باشد به طوری که فاصله بیشتری نسبت به حد معمول بین زانوهای او وجود دارد. این اختلال در کودکان سبب میشود تا آنها هنگام راه رفتن تعادل خود را از دست داده و نسبت به کودکان دیگر کمی سخت تر از حد معمول برای راه رفتن آماده شوند.
علائم پای پرانتزی در کودکان و بزرگسالان
پای پرانتزی عموما در نگاه اول قابل مشاهده بوده و میتوان آن را تشخیص داد. اما حتما را اطمینان از این موضوع باید به پزشک متخصص ارتوپدی یا جراح زانو مراجعه کنید. علائم پای پرانتزی به شرح زیر است:
- فاصله بیش از حد زانوها از هم
- غیر متقارن بودن پاها
- مشکلات حرکتی مانند لنگیدن، ضعف در هنگام حرکت، اشکال در دویدن
- درد در ناحیه زانو
- محدودیت حرکت لگن
- قرار گرفتن کف پاها به سمت داخل
علت بروز اختلال پای پرانتزی در کودکان چیست؟
موارد زیادی میتواند سبب بروز بیماری پای پرانتزی در کودکان شود. از کمبود برخی ویتامینها گرفته تا چرخش نامناسب جنین در رحم مادر میتواند در بروز این عارضه نقش داشته باشد. در ادامه تعدادی از رایج ترین دلایل پرانتزی شدن پا را برای شما ذکر کردهایم.
- بیماری بلانت
- در این بیماری استخوان ساق پای کودک نسبت به حالت عادی رشد بیشتری داشته و باعث بروز انحنا در ناحیه پایینی زانو میشود. این بیماری با افزایش سن کودک افزایش پیدا کرده و حالت پرانتزی پا بیشتر نمایان میشود. کودکانی که دارای اضافه وزن هستند و یا زودتر از زمان موعد شروع به راه رفتن کردهاند بیشتر در خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند.
- نرمی استخوان
- نرمی استخوان نوعی اختلال اسکلتی محسوب میشود که به دلیل کمبود کلسیم و ویتامین D بروز پیدا میکند. در واقع زمانی که استخوان مواد مغذی لازم را دریافت نکند به مرور زمان دچار کاهش استحکام و نرمی میشود. این اختلال میتواند باعث ایجاد پای پرانتزی در کودکان شود.
- بیماری پاژه
- بیماری پاژه نوعی بیماری استخوان است که هنگام آسیب دیدگی آن اجازه ترمیم و بازسازی به استخوان را نمیدهد و به مرور باعث نرم و شکننده شدن استخوانها میشود.
- چاقی و اضافه وزن
- یکی دیگر از مواردی که باعث بروز پای پرانتزی در کودکان میشود چاقی و اضافه وزن آنهاست. تحقیقات نشان میدهد کودکانی که از مشکل اضافه وزن رنج میبرند بیشتر در معرض اختلال پای پرانتزی قرار میگیرند.
درمان زانوی پرانتزی در کودکان
روشهای زیادی برای درمان پای پرانتزی در کودکان وجود دارد. در گذشته تنها راه برای درمان پای پرانتزی جراحی بود اما امروزه در شرایطی که بیماری خفیف باشد پزشکان سعی میکنند از روشهای دیگری برای درمان پای پرانتزی در کودکان استفاده کنند. در ادامه بهترین روشها برای درمان پای پرانتزی در کودکان را به طور مفصل بررسی کردهایم.
عوارض و فواید جراحی پای پرانتزی در کودکان
اولین و رایج ترین روشی که به ذهن تمامی افراد برای درمان پای پرانتزی میرسد جراحی است. عمل جراحی در سنین خاصی در کودکان انجام میشود. در ناحیه زانو دو استخوان وجود دارد که هر کدام از آنها دارای صفحات رشد هستند تا زمانی که این صفحات رشد باز باشد میزان پرانتزی شدن پای کودک افزایش پیدا میکند. به همین دلیل آماده سازی کودک برای جراحی و درمان پای پرانتزی به میزان رشد و بلوغ کودک بستگی دارد.
این روش درمان نیز مانند سایر روشها دارای عوارض و فواید مخصوص به خود است. از فواید جراحی پای پرانتزی در کودکان میتوان به:
- پروسه درمان سریع
- جواب دهی حداکثری
- بدون بازگشت بودن بیماری
- اصلاح کامل راه رفتن
و مواردی از این قبیل اشاره کرد. جراحی پای پرانتزی امروزه به دلیل افزایش تکنولوژی دارای جواب دهی بسیار زیادی است و تقریبا تمامی بیماران پس از جراحی، درمان میشوند. البته روش جراحی دارای معایبی نیز میباشد که البته مقطعی بوده و پس از مدتی کاملا از بین میرود. این مشکلات شامل موارد زیر است:
- دوره نقاهت نسبتا طولانی
- استرس برای جراحی
- درد پس از عمل
بهترین سن برای جراحی پای پرانتزی در کودکان
طبق گفته پزشکان بهترین زمان برای جراحی پای پرانتزی کودکان در سنین پایین و قبل از 3 سالگی است زیرا در این سن هنوز رشد استخوان کامل نشده و انعطاف پذیری زیادی دارد در نتیجه با انجام عمل جراحی موجب شکل دهی بهتر استخوان پا و درمان مطلوب تر میشود. پس سعی کنید اگر کودک شما دچار این عارضه است درمان آن را به سنین بالاتر ارجاع ندهید.
هزینه عمل جراحی پای پرانتزی چقدر است؟
مقدار هزینه عمل جراحی پای پرانتزی به موارد گوناگونی بستگی دارد و نمیتوان یک نسخه جامع برای همه افراد پیچید. مقدار بروز بیماری، سن بیمار، شرایط بیمار و مواردی از این قبیل میتواند تاثیرات بسیار زیادی بر روی هزینه جراحی و درمان داشته باشد. پس برای اطلاع از قیمت جراحی عمل پای پرانتزی میتواند با مشاوران ما در کلینیک تماس گرفته و از جدیدترین قیمت آن مطلع شوید.
بیشتر بخوانید: هزینه جراحی پای پرانتزی
عکس قبل و بعد عمل پای پرانتزی



درمان پای پرانتزی در کودکان بدون جراحی
علاوه بر جراحی روشهای مختل دیگری نیز برای درمان پای پرانتزی وجود دارد. این روشها معمولا بین 6 الی 12 ماه طول میکشد تا روند درمان را کامل کنند. توجه کنید که باید آنها را تحت نظر پزشک و به صورت مکرر انجام دهید تا پروسه درمان شما شکل گرفته و کامل شود.
درمان پای پرانتزی در کودکان با بریس
یکی از روش های درمان پای پرانتزی کودکان بدون جراحی استفاده از بریس است. بریس یا ارتوز وسیله ای است که در اطراف پا گذاشته میشود تا حرکت آن را کنترل کرده و شکل آن را تغییر دهد. علاوه بر بریس کفشهای طبی با کفی خاص نیز برای بهتر شدن کیفیت روند درمان استفاده میشوند.
درمان پای پرانتزی کودکان با ورزش
یکی دیگر از راههای درمان این اختلال، درمان پای پرانتزی کودکان با ورزش است. طی این روند با انجام نرمشها و تمرینات خاص سعی میشود تا حالت پای بیماران اصلاح شود. برای مثال اکثر پزشکان کودک را به پشت میخوابانند و پاهای او را کاملا در شکمش جمع میکنند یا مثلا انجام تمرینهای پیلاتس نیز یکی دیگر از روشهای موثر برای درمان این بیماری است. این تمرینات سبب تقویت ناحیه ران و زانو در کودکان میشود.
برای افراد بزرگسال پیشنهاد میشود که از تمرین اسکوات استفاده کنند در این روش ابتدا باید پاهای خود را به اندازه عرض شانه باز کنید. سپس دستان خود را روی سینه قرار داده و زانوهای خود را خم کرده و به حالت چمباته بنشینید.دقت کنید در این حالت کمر و گردن شما باید صاف باشد. پس چند ثانیه بلند شوید و دوباره همین روند را به آرامی و با صبر حوصله تکرار کنید.
درمان پای پرانتزی در کودکان با ویتامین D
همان طور که در ابتدا نیز گفتیم کمبود ویتامین دی یکی از دلایل بروز پای پرانتزی است.
مصرف ویتامین D برای درمان پای پرانتزی میتواند روند درمان را سریع تر کند زیرا یکی از مواد مغذی اصلی مورد نیاز برای استخوان همین ویتامین است.
بهترین جراح پای پرانتزی در اصفهان
بهترین جراح پای پرانتزی در اصفهان باید حتما از جدیدترین متدها و روشها برای جراحی پا استفاده کند. توجه کنید حتما کلینیکی را برای جراحی انتخاب کنید که از همه لحاظ دارای سطح عالی باشد. دکتر فرزاد پناهی جراح استخوان، لگن و زانو با سابقه درخشان در عرصه درمان پای پرانتزی کودکان یکی از بهترین انتخابهای شما در خصوص درمان این بیماری است.
سخن آخر….
در کل سعی کردیم در این مقاله به صورت کامل و جامع در ارتباط با اختلال پای پرانتزی در کودکان صحبت کنیم. با پیشرفت تکنولوژی روشهای درمان بسیار زیادی برای این بیماری وجود دارد به همین دلیل نیازی نیست که نگران فرزند دلبند خود باشید. روشهایی از قبیل جراحی، استفاده از کفش طبی، بریس و ورزش میتواند در مدت زمان کوتاهی این اختلال را به صفر برساند. برای کسب اطلاعات بیشتر در ارتباط با درمان پای پرانتزی کودکان میتوانید با کلینیک ما تماس بگیرید و از مشاوره رایگان ما بهره مند شوید. از این که تا انتهای مقاله با ما همراه بودید از ما سپاسگزاریم.