علت ورم پا

علت ورم پا

علت ورم پا عمدتا به دلیل جاذبه زمین است. ایستادن طولانی باعث تجمع مایعات در پاها شده که در نتیجه باعث ورم پا می‌شود. تورم باعث ایجاد مشکل در راه رفتن، همچنین درد پاها می‌شود. برای درمان آن ابتدا باید علت بررسی شود.

دلایل و علت ورم پا

شایع‌ترین علت ورم پا، سرپا ایستادن و نشستن‌های طولانی، رانندگی و پرواز طولانی مدت است. علاوه بر این عفونت، اضافه وزن، بارداری، نارسایی‌های وریدی، کلیوی، قلبی، کبدی و شکستگی استخوان نیز باعث ورم پاها می‌شود.
مصرف داروهایی همچون:
ضدافسردگی‌ها(فنلزین، نورریپتیلین، آمیتریپتیلین)
داروهای فشار خون(نیفیدیپین، آمیلودیپین و وراپامیل)
داروهای هورمونی(استروژن و تستوسترون)
نیز باعث تورم پاها می‌گردد.

علائم و عوارض ورم پا

• مچ پا و یا ساق متورم
• بزرگتر دیده شدن قسمت پایینی پاها
• احساس کشیدگی پوست
• درد در هنگام راه رفتن
عوارض ناشی از ورم پا شامل قرمزی و گرما، درد ناگهانی، درد قفسه سینه، ضعف و سرگیجه می‌باشد .

علت ورم پا در سالمندان

علت ورم پا در سالمندان به عوامل مختلفی بستگی دارد. به صورت کلی ورم پا در سالمندان، دارای سه دلیل شایع، که عبارتند از:
• کاهش فعالیت روزانه و نشستن‌های طولانی
• بیماری‌های قلبی، کلیوی، کبدی و یا کم کاری تیروئید
• مصرف مسکن‌ها و داروهای گوناگون
زمانی که فرد سالمندی به دلیل ورم پا به متخصص ارتوپد مراجعه کند، ابتدا فرد جهت نارسایی قلبی، بررسی می‌شود. علاوه بر این آزمایش‌های کبد، کلیه و تیروئید در مرحله دوم قرار دارند. کم کاری تیروئید نیز جز بیماری‌های مهمی بوده که باعث ورم پا می‌گردد.
اگر علاوه بر ورم پا، فرد احساس درد و یا سوزش دارد، دلیل آن ممکن است لخته شدن خون باشد. لخته شدن خون را با استفاده از ‌آزمایش داپلر و دی‌دایمر تشخیص می‌دهند.

بهترین متخصص ارتوپد در اصفهان با استفاده از روش‌های نوین می‌تواند بخش زیادی از ورم پای افراد بخصوص سالمندان را بدون روش‌های تهاجمی کاهش دهد.

درمان ورم پا

درصورتی که ورم پا به دلیل بیماری ایجاد شده باشد، پزشک داروهای مربوطه را تجویز می‌کند. مصرف دارو باعث کنترل علائم می‌گردد. افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی باید مصرف مایعات روزانه‌ی خود را محدود کنند.
اقدامات زیر جهت درمان ورم پا موثراند.

ورزش کردن

به صورت کلی ورزش باعث سلامتی و افزایش عمر بدن می‌گردد. یکی از اقدامات مهم در زمان ورزش کردن، گرم کردن بدن است. گرم کردن قبل از انجام ورزش‌، از آسیب احتمالی بدن جلوگیری می‌کند. آسیب‌های رایج استخوان‌ها در ورزش بر اثر سرد بودن بدن اتفاق می‌افتد. گرم کردن بدن شامل دویدن و یا راه رفتن می‌باشد. در زمان ورزش پاها باید در وضعیت بسیار راحتی قرار گیرند. بنابراین کفش ورزشی شما باید بسیار مناسب و  راحت باشد.

رژیم غذایی

رژیم غذایی کم سدیم، مانع از تجمع مایعات در بدن فرد می‌گردد. فست فودها منبع فراوان سدیم‌اند. همچنین در کنسروها، سوپ و گوشت‌های منجمد نیز سدیم به مقدار فراوان وجود دارد. داشتن رژیم غذایی کم سدیم، مانع از تورم پاها می‌گردد.

بلند کردن پاها

نشستن‌های طولانی مدت باعث شده که مقدار فراوانی از خون در پا جمع و سپس تورم ایجاد گردد. از نشستن‌های طولانی مدت خودداری کنید. در زمان رانندگی نیز مدتی توقف کرده و دوباره مسیر خود را ادامه دهید.

درمان خانگی با یخ

برای درمان ورم پا، قرار دادن کمپرس یخ بر روی آنها، به کاهش تورم بسیار کمک می‌کند. این کار را هر سه تا چهار ساعت به مدت ده الی پانزده دقیقه تکرار کنید.

۱ دیدگاه دربارهٔ «علت ورم پا»

  1. سلام یک‌ مدته که روی پای راستم کمی متورمه انگشتان پام هم وقتی تکان میدم درد میگیره ۵ماهه پیش آزمایش کامل دادم و سونو خداروشکر مشکلی ندارم آیا ممکنه از کفش باشه ؟یا علت دیگه ای داره لطفادرمانش رو بفرمایید۵۵ساله و خانم هستم

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
به بالا بروید
نوبت دهی